Filmer inspirerade av spel

Filmer inspirerade av spel

Det har länge funnits en koppling mellan spel och filmer. I vanligaste fall har det gått ifrån filmer till spel, men på senare år har det blivit mer och mer populärt att göra om spel till filmer. Ibland finns även en koppling till böcker, och det är varierande ifall filmer och spel är inspirerade av böckerna eller tvärt om.

Warcraft

Det finns flera exempel där spel har gett inspiration åt filmer, varav en av de senaste var filmen ”Warcraft”. Denna film är inspirerad av det populära MMORPG-spelet (Massive Multiplayer Online Role Playing Game) World of Warcraft, eller bara WoW som många kallar det. Spelet släpptes i USA 2004 och i Europa 2005 och blev otroligt populärt och framgångsrikt. Under perioden 2008-2010 var World of Warcraft världens mest populära spel med över 12 miljoner spelare.

Det är inte konstigt att filmen Warcraft, från 2016, blev en framgång. Med en budget på 160 miljoner dollar fanns goda förutsättningar och filmen drog in ca 440 miljoner dollar och blev den mest framgångsrika filmen baserad på ett spel. Trots detta gick filmen med en förlust på någonstans mellan 15 och 40 miljoner dollar på grund av bland annat marknadsföring.

För att njuta fullt ut av denna upplevelse så är en bärbar gamingdator det bästa alternativet för att ta tillvara på alla effekter ifrån både spelet och filmen.

The Witcher

Detta är ett exempel där böcker, spel och filmatisering går hand i hand. Från början skrevs det en serie böcker som hette ”Sagan om häxkarlen” och det blev senare en inspiration för en spelserie. Både böckernas och spelens popularitet var säkerligen en starkt bidragande faktor till att Netflix valde att göra en TV-serie med just namnet, ”The Witcher”. Serien blev väldigt populär och efterfrågan på en andra säsong var stor. På grund av covid-19-pandemin blev den dock uppskjuten. I skrivande stund ska den enligt källor vara färdiginspelad och planeras ha premiär under slutet av 2021.

Avslutande ord

Det finns många tillfällen när det är väldigt lönsamt att ha en bra prestanda på sin laptop. I många fall är det kombinerade orsaker så som möjligheten att spela vissa spel, men även för att kunna njuta av en film eller TV-serie, baserad på ens favoritspel, på bästa möjliga sätt. Och om historien har visat någonting så är det att filmer och serier baserade på spel är populära, och antalet kommer bara bli större och större.

writers