Jätten

Jätten

Jätten är en prisbelönad svensk film som hade premiär år 2016. Den handlar om relationen mellan en 50 meter hög jätte och filmens andra karaktärer. Karaktären Rikard vill återförenas med sin mor. För att lyckas med det tar han hjälp av filmens 50 meter höga jätte. Tanken är att vinna de nordiska mästerskapen i boule och på det viset lyckas få tillbaka sin förälder. Men det går inte riktigt som Rikard har tänkt. Till sin hjälp har Rikard en riktigt nära vän, nämligen tränaren Roland.

Låter det lite flummigt? Kanske det. Jätten är en speciell och dramatisk svensk film som just nu går att se på svt play där man även hittar en del andra intressanta svenska filmer. Jätten fångar publiken med sin speciella säregenhet. Det är också en film som har ett oerhört genomarbetat foto. Dessutom har filmen ett vackert soundtrack. Filmmusiken förhöjer verkligen stämningen i den cirka en timme och 2 minuter långa filmen.

För regi av Jätten står regissören Johannes Nyholm. I några av huvudrollerna syns skådespelarna Christian Andrén, Anna Bjelkerud, Linda Faith och Johan Kylén. Dessutom dyker Ola Bjurman och Niclas Fransson upp i några andra roller.

writers