The Darkest Hour

The Darkest Hour

Skräckgenren är en genre som lyckas skrämma de flesta och här leker man gärna med mörka platser och scenarion som får oss människor att känna oss illa till mods där vi brukar känna oss trygga. Frånvaron av ljus är definitivt ett element som kan skrämma de allra modigaste. Hur trygg man än känner sig i sitt eget hus är det obehagligt med strömavbrott på kvällen när det har börjat mörkna utomhus. Man förlorar förmågan att se ordentligt och plötsligt tycks allt möjligt lura i skuggorna. Om man dessutom bor på en plats där man ofta är utan ström är det kanske dags att förhandla med elbolaget om sänkta elkostnader. På https://tibber.com/se/ kan du teckna smarta elavtal direkt från producenten. Med hjälp av Tibber-appen får du dessutom full kontroll över strömförbrukningen i hemmet.

Science fiction

Ännu läskigare blir det när det som skrämmer tar steget in i science fiction-världen där i princip vad som helst kan hända. I filmen The Darkest Hour från 2011 är det precis det som sker. En katastrof drabbar världen från alla håll och kanter. Vad som närmast kan beskrivas som en elektrisk storm slår ut all elektronik på jorden och fullständig panik bryter ut. Händelserna utspelar sig i Moskva som plötsligt blir en otrygg och skrämmande plats som hemsöks av en okänd fara som snart ger sig tillkänna.

Utomjordingar

I händelsernas centrum finns de båda amerikanerna Sean och Ben som har åkt på affärsresa till Moskva. Precis innan landning förlorar flygplanet all elektricitet, men alla andas ut när den återkommer igen. De båda männen möter upp sina flickvänner på en nattklubb när strömmen går för gott. Allt blir mörkt, men besökarna dras ut på gatan där ett ljusfenomen har visat sig på himlen. Elektromagnetiska virvlar skickas ner över folkmassan som håller på att utplånas av en utomjordisk kraft. Tillsammans med kompanjonen Skylar, som spelas av Joel Kinnaman, flyr vännerna för livet. De gömmer sig inne i ett förråd på nattklubben i flera dagar, men tvingas ut för att hitta mat och vatten. Staden är ödelagd av mystiska utomjordingar som har förmågan att vara helt osynliga. De kan dyka upp var som helst och när som helst. Det enda som avslöjar var de håller hus är elektriska apparater som börjar låta så fort utomjordingarna är i närheten.

Av en slump upptäcker vännerna att utomjordingarna bara kan se människor genom att läsa av deras magnetfält, men glas och andra material som döljer denna information gör människorna så gott som osynliga. Kampen för att överleva har börjat i en stad där väsen från en främmande planet har tagit över. Frågan är om de lyckas rädda både sig själva och världen från de ovälkomna besökarna som har ödelagt civilisationen och allt människan behöver för att överleva.

writers