Bästa filmerna genom tiderna

Bästa filmerna genom tiderna

Självklart är det svårt att avgöra vilka filmer som är bäst genom tiderna eftersom varje filmälskare har olika tycken och smak. Det har gjorts olika sorters listor och du får själv avgöra vilka filmer som du tycker hör till de som är bäst genom tiderna. Det är mysigt att sätta sig i soffan, dra upp benen och luta sig tillbaka för att njuta av filmen. Du kan till exempel beställa vin på nätet för att alltid ha vin hemma när du ska se film eller annat gott drickbart som du kan ha inom räckhåll när det är filmtajm.

En källa där du kan hitta information om filmer är IMDb som är en filmdatabas. Dessutom hittar du också fakta om serier och skådespelare där. Den sajten är en bra början om du är osäker om vilken film som är bland de bästa.

Filmer som du bör se

Det finns några filmer som du bör se. Här kommer några förslag på filmunderhållning:

Gudfadern

Gudfadern är en filmserie på tre rafflande

filmer om maffian i USA. Marlon Brando och Al Pacino gjorde oförglömliga insatser i filmerna. En klassisk scen från filmen är med hästhuvudet i sängen bara för att nämna något.

Forrest Gump

Forrest Gump som spelas av Tom Hanks är en riktig filmklassiker som tillhör en av många toppfilmer som du inte bör missa. Du får följa Forrest liv från liten till stor och hur han blir framgångsrik trots sina begränsningar.

Pulp Fiction

Häftiga Pulp Fiction med Samuel J Jackson och John Travolta i huvudrollerna som torpeder. Filmen anses vara Tarantinos bästa

film som han har regisserat. Filmen har en speciell dansscen där Travolta och Uma Truman dansar på ett speciellt sätt som många har efterliknat på dansgolven.

Guds Stad

Guds Stad handlar om hur det är att växa upp i Rio de Janeiros kåkstäder. Du får följa två ungdomar där den ena blir knarklangare och den andra blir en fotograf. I kåkstäderna är det mycket brutalt och våldet finns mellan gängen, vilket tillhör vardagen.

Nyckeln till frihet

Nyckeln till frihet tillhör en av de filmerna som hamnar på alla dessa listor som rankar de bästa filmerna genom tiderna. Filmens huvudroller spelas av Tim Robbins (Andy) och Morgan Freeman (Red). Andy döms felaktigt för mordet på sin fru och hamnar i fängelse. Du får följa Andys resa i fängelset och så småningom hur han lyckats med att rymma.

Gökboet

I Gökboet eller som den heter på engelska – One Flew Over The Cuckoo´s Nest får du möta Jack Nicholson när han spelar huvudrollen som Randle P. McMurphy som hamnar på mentalsjukhus eftersom han vill undvika fängelse. Där gör han allt för att liva upp den tryckta stämningen bland de övriga patienterna.

writers