Filmer i sommarnatten

Filmer i sommarnatten

Är du också en av de människor som älskar att titta på film? Filmtittande är för många en skön avkoppling som samtidigt tillåter en välbehövlig verklighetsflykt. Det behöver dock inte vara en regnig höstdag för att det ska vara aktuellt med en stunds filmtittande; att njuta av den här formen av konst fungerar lika bra en halvkylig sommarnatt. Läs mer för några filmtips!

Våra ljusa sommarnätter bär på en speciell känsla. Efter en dag ute i solen och en skön kväll ute på verandan är det mycket välkommet att slå sig ned i favoritfåtöljen och avnjuta en film eller två. Men, vad kan det då bli för något? Varför inte en komedi, eller en ryslig skräckfilm – eller både och? Motpoler skapar en skön dynamik och en filmstund som innebär både ett roligt och ett spännande (otäckt) alster är receptet för en succé. Ja, en riktig mysstund helt enkelt. Här nedan följer några tips på hur du kan förgylla din stund framför skärmen.

Wanderlust

En lite smålarvig komedi kan kännas otroligt befriande ibland och filmen Wanderlust (2012) med Paul Rudd och Jennifer Aniston i huvudrollerna är faktiskt helfestlig. Den handlar om ett par som av misstag råkar hamna i ett kollektiv när de är på genomresa. I kollektivet gäller att leva av naturen och dela allt med alla. Det här innefattar bland annat ”fri kärlek”, helt naturligt utan användande av Sexleksaker och liknande. Filmen ger många skratt och är både hjärtlig och tänkvärd.

The Shining

Stanley Kubricks klassiska skräckfilm, baserad på en story skriven av giganten Stephen King, är den perfekta ”mysfilmen” att se en sommarnatt. Det hemsökta hotellet som är stängt för betalande gäster under vintern bebos av vaktmästaren (spelad av Jack Nicholson) och hans familj – och det här betyder förstås trubbel på hög nivå. En riktigt ryslig historia som kommer få dig att sitta som naglad på din plats.

Hall Pass

Ytterligare en komedi av det lite larvigare slaget, skriven av bröderna Farrelly som är kända för en lång rad roliga filmer. Här får vi följa de äkta männen Fred och Rick, som under en veckas tid tillåts av sina fruar att göra precis vad de vill – utan moraliska begränsningar. Det här kanske låter befriande och frestande, men det visar sig inte bli riktigt som de tänkt sig. I filmen ser vi bland andra Owen Wilson och Christina Appelgate.

Dracula-filmer från Hammer Horror

Det brittiska filmbolaget Hammer gjorde en lång rad skräckfilmer från 50-talet till och med tidigt 80-tal och bland dessa fanns ett flertal Dracula-filmer med Christopher Lee i rollen som vampyren. Det här är kvalitet; de är inte så blodiga och skrämmande som dagens skräckfilmer men de bär på en känsla som är svår att replikera idag. Perfekta för sommarnatten!

writers