Genrefilmer håller uppe filmbranschens lönsamhet

Genrefilmer håller uppe filmbranschens lönsamhet

Det gäller att ta rätt investeringsbeslut i Hollywood så att man inte spelar in filmer med jättebudgetar som ingen vill se. Så fort publiken reagerar positivt på ett filmtema dyker det genast upp fler i samma genre. Recensenterna kan vara obarmhärtiga mot ett svagt manus, eller en film som saknar konstnärlig ambition, men det kan vara ett litet problem för filmproducenten om filmen spelar in mycket pengar. Det är inte alla filmer som blir en ny Star Wars, eller Notting Hill, men hela tiden kommer det in nya manus till filmbolagen som kan ha potential. Survivor-filmer handlar om människor som hamnat i vildmarken efter en olycka. Det kan vara militärer på ett hemligt uppdrag, men också vanliga människor. Ett exempel på det senare är Alive som handlar om hur de överlevande passagerarna efter en flygplanskrasch i Anderna lyckas ta sig tillbaka till civilisationen. Det verkar som om publiken trivs med att äta popcorn i en bekväm biofåtölj medans de följer människor som svälter och desperat försöker tända en brasa medan stormen viner, på den vita duken.

Bakom fiendens linjer

Lone Survivor handlar om några Navy Seals som efter ett misslyckat uppdrag, försöker överleva bakom fiendens linjer, i väntan på att deras kamrater kommer till undsättning. Till skillnad från katastroffilmer där det ofta saknar realism bygger både Lone Survivor och Alive på verkliga händelser, underlaget kommer från dokumentära böcker som skrivits av två personer som faktiskt varit med om händelserna. Egentligen kan man kalla filmen om de föräldralösa i Barnen från Frostmofjället som ett exempel på en tidig Survivor-film.

För att kunna ha tid att odla ditt filmintresse är det bra att anlita hjälp vid stora förändringar som när du flyttar. Spara tid när du köpt ett nytt boende använd dig av Flyttstädning Sandviken som är proffs och gör ett perfekt jobb så att den tillträdande köparen inte finner något att anmärka på.

Det onda barnet

Filmen Omen blev en kassako 1976, och spelade med en budget på 60 miljoner in 200 miljoner. Detta gav upp till en hel rad filmer på Omen-temat, vilket i korthet kan beskrivas som att ett blodtörstigt barn drar ner sin familj i helvetet. Ett nutida exempel är The Prodigy, där en massmördare tar över en nyfött barns hjärna, och så småningom lyckas ställa till en hel del problem. Dessa filmer har inget Happy End, istället ger slutet en fingervisning om att detta bara är början, ondskan är på väg att segra. För de verkliga cineasterna är det spännande att se hur de olika produktionerna lyfter manusdetaljer och speciella effekter från varandra. En sån här film är ett bra val för den första dejten, under en otäck scen kan det vara ett läge att ta flickvännen i handen för första gången. Såväl splatter som skrewballkomedi och film noir är exempel på olika typer av genrefilmer.

writers