Filmer- Live action Disney filmer

Filmer- Live action Disney filmer

Disney är ett känt namn inom film och på senare år har Disney gjort om många av sina filmer till

Live action filmer. För de som inte vet vad live action är, kommer det att komma en presentation av det i denna text. Du kommer också att kunna läsa om vilka filmer som Disney har gjort om.

Live action

Vad är live action? Det används vid filmskapande istället för animation. Detta görs med riktiga skådespelare och då blir det som en vanlig film istället. Ibland kan filmföretag använda sig av något som heter live action animation och det görs när det ska vara djur med i filmen. Detta görs för att man inte kan ha med riktiga djur längre. Det blir också lättare att skapa en film om det inte finns riktiga djur som inte vill skådespela. Det finns skillnader mellan dessa två olika sätt att skapa filmer.

För det första behöver man en studio där man kan skapa bakgrunder och använda sig av riktiga skådespelare när man gör en live action film. Detta behöver man inte om man ska skapa en animerad film. Kostnaden för animerad film är inte lika stor som när det rör sig om live action. Man måste ta in mer rekvisita och skådespelarna ska ha sina löner tillsammans med de som gör filmerna. Kläder är också något som finns på plats under en inspelning. Det är bland annat bra att ha på sig ett par ordentliga kalsonger eller boxershorts som håller under inspelningen. Då kan du som skådespelare fokusera på filmen istället.

Disney filmer som har gjorts om till live action

Disney filmer är oftast animerade och det har de varit sedan 1940 talet då den första Disney filmen Snövit hade premiär. Live action kan kännas som något nytt för just Disneyfilmerna men det är det inte. Den första live action filmen var Djungelboken och den skapades år 1994. Andra filmer som har gjorts i denna stil är 101 dalmatiner, Alice i underlandet, Askungen och Skönheten och odjuret.

De tre senaste filmerna som har gjorts är Dumbo, Aladdin och Lejonkungen. Just lejonkungen hade premiär för några dagar sedan och förväntades att bli en stor hit. På radion berättade de att filmen hade slått rekord flera dagar i rad i Kina. Det är inte så konstigt med tanke på mängden människor som bor där och hur populär den animerade versionen är. Live action versionen innehåller inte några riktiga lejon eller andra djur och det är förståeligt med tanke på att lejon är vilda och farliga att ha att gör med. Samma sak var det i Dumbo, det gick inte att ha en riktig elefant på plats. Det är dessutom förbjudet att ha levande vilda djur på inspelningar och framförallt på cirkus. Det blir lättare för alla inblandade att ha animerade djur.

writers