Sunes sommar

Sunes sommar

Sunes sommar är en film som både fångar svenskt 1990-tal och en typisk svensk semester på camping i ett slag. Sunes sommar är den första filmen om den välkända karaktären Sune, men filmen är på ett vis ändå en slags uppföljare. Den följer upp tv-serien Sunes jul som visades i 24 avsnitt som en julkalender på tv. Många av skådespelarna i filmen Sunes sommar är precis samma som i tv-serien Sunes jul.

Sune är en kille på runt 10-11 år med en lillebror som heter Håkan, en typiskt tonårig storasyster samt en mamma och en pappa. Pappan spelas av Peter Haber, mest känd från Beck-filmerna. Mamman spelas av Carina Lidbom som bland annat har medvekat i SVT:s långkörare till tv-serie, Rederiet.

I Sunes sommar är planen till en början att åka på en semester till Grekland, men det blir för dyrt för Sunes pappa. Istället råkar han ut för en hemsk sak. När familjen ska åka iväg med sin husvagn får Sunes pappa däcket till husvagnen över sin fot, och svimmar. Färden går först till sjukhuset innan den riktiga semestern kan börja. Väl på campingplatsen råkar Sune förälska sig i en flicka i samma ålder som han själv, men att fånga hennes gunst blir svårare än väntat.

Sunes sommar är en mysig familjefilm.

writers