Fynda på marknad

Fynda på marknad

I fredags var det dags för en stor lokal sommarmarknad i närheten av där jag bor. På marknaden fanns allt, och då menar jag verkligen allt. Dubbla det du föreställer dig just nu – minst. Det är möjligt att gå runt där i timmar och sedan när du tror att du är färdig, så inser du att du har missat flera rader.

Med en sockrad munk i handen strosade jag fram i sommarvärmen och köpte såväl jordgubbar som gammaldags kokosbollar. Med ens kom jag förbi ett stånd, och det är inte ett sådant typ av stånd som jag brukar stanna till vid på marknader.

Vid ena sidan fanns pråliga Elvis-almanackor, där det såg ut som om de hade använt varenda bild som någonsin publicerats på Elvis. Bredvid almanackorna fanns ännu pråligare klockor och en Elvis-figur som dansade när visarna tickade på. Mannen bakom alla grejerna såg ganska ensam ut, så jag bestämde mig ändå för att gå närmare. Då ser jag texten: ”DVD & Blue-Ray, 30 kr” Först tänkte jag, nej då, det kommer bara vara en massa gammalt strunt. Ta det lugnt och titta lite för att vara artig. Men, det visade sig att så verkligen inte var fallet. Bakom all prålighet fanns det riktiga fynd att göra.

Där fanns såväl Bohemian Rhapsody, som den senaste Fantastic Beasts. Jag fyllde en hel kasse med bara sådana filmer som hade släppts det senaste året! I extas plockade jag på mig fler och fler filmer, och när det blev dags att betala försvann hela kassan som jag tagit ut till marknaden. Som tur var visade det sig att flera tog Swish.

Även nu, fastän dagar har passerat, kan jag inte riktigt ta in hur billiga filmerna var. Det kändes för konstigt, och gör det fortfarande. Om jag skulle ha hyrt filmerna hade det blivit dyrare! Så, mitt absolut starkaste tips till dig – om du älskar film lika mycket som jag gör, kolla upp sommarens marknader! Det här kan inte varit ett undantag, han måste vara på fler marknader. Och för chansen att köpa filmer för endast 30 kronor styck, då kan du ju faktiskt ta chansen och åka på marknaden, även om det skulle visa sig att inte mannen med de jättebilliga filmerna inte kom dit. Om jag hade varit förutseende skulle jag såklart ha frågat honom om vilka marknader han skulle på näst, men det är lätt att vara efterklok.

Nu ska jag sortera mina filmer, och nedan följer ett urval av de filmerna jag hittade:

– Black Panther

– A Star is Born

– Annihilation

– Coco

– Bohemian Rhapsody

– Fantastic Beasts: The crimes of Grindelwald

Nu ska jag enbart köpa packtejp med tryck så jag kan skicka några av filmerna jag köpte till vänner.

writers