Official Secrets

Official Secrets

Official Secrets är en ny dramafilm med den brittiska skådespelerskan Keira Knightley i huvudrollen. Keira Knightley är den person som verkligen får det cirka två timmar långa dramat, som kretsar kring visselblåsande, att hålla hela vägen. Filmen Official Secrets har inte haft officiell premiär ännu men den har visats på den välkända internationella filmfestivalen Sundance.

Official Secrets är en film, som likt ett par andra filmer på filmfestivalen Sundance, fokuserar på en karaktär som försöker ta sig an och bekämpa ett system. Filmen håller måttet mycket tack vare just Keira Knightley. Hon är filmens ess i rockärmen. Hon spelar Katherine Gun, en översättare på en amerikansk myndighet för kommunikation. Det hela utspelar sig år 2003 och Tony Blair, dåvarande premiärminister, argumenterar för att Storbritannien ska göra gemensam sak med USA i det annalkande kriget i Irak.

Katherine Gun får snart reda på att amerikanska NSA har bett hennes brittiska myndighet att spionera på, och utpressa, diplomater för att på det viset försöka rösta igenom en FN-resolution om att invadera Irak på ett FN-mandat. Ni som kan er nutidshistoria vet att så ej blev fallet. Istället anföll USA Irak på eget bevåg, med stöd av några allierade länder. När Katherine Gun får reda på omständigheterna bestämmer hon sig kanske för att läcka det till pressen.

writers